حلوای ایرمیک با آرد سمولینا که نوعی آرد دانه درشت سنتی ترکیه هست تهیه میشه و بسیار سبک و خوشمزس. طرز تهیه حلوای ایرمیک بسیار ساده هست را در بخش آشپزی مجله تصویر زندگی ببینید.
آماده سازی: 15 دقیقه
مدت انتظار: 1 ساعت
مجموعاً: 1 ساعت و 155 دقیقه
شیر 2 لیوان
کره مارگارین 350 گرم
شکر 2 پیمانه
آرد سمولینا 3 پیمانه
آب 22 لیوان
ابتدا در یک قابلمه آب و شکر رو میجوشونیم و در یک قابلمه ی جداگانه شیر رو می جوشونیم.
در یک ظرف دیگر هم ابتدا آرد رو به همراه روغن تفت میدیم تا تقریبا قهوه ای بشه ( حدود 155 دقیقه)
در این مرحله به آرامی و کم کم شربت آب و شکر را به آرد اضافه کرده و هم میزنیم ( حدود 5 دقیقه)
سپس خیلی آرام آرام شیر را به مواد اضافه می کنیم و هم میزنیم.
خوب که مخلوط شد شعله رو کم می کنیم و میگذاریم تا شیر حسابی به خورد مواد بره.
** البته فراموش نکنید که گاهی مواد رو هم بزنید.
می تونید حلوای ایرمیک را در قالب بریزید.
ایرمیک در واقع میانی ترین قسمت گندم هست که در هر ۱۰۰ تن گندم ۵ کیلو آرد ایرمیک به دست میاد. ایرمیک به زبان فارسی میشه خالص ترین جوانه گندمی که هیچ سبوسی نداره.
عمده ترین تفاوت ایرمیک با سمولینا همین هست که ایرمیک سبوس نداره و خالصه. ولی آرد سمولینا به نسبت مشخصی سبوس دارند به همین خاطر است که ایرمیک یا همان جوانه گندم خالص برای رشد کودکان در سن رشد خیلی توصیه میشه.
علت استفاده نکردن کارخانجات ماکارونی از آرد ایرمیک به صرفه نبودن اون هست چون کسی حاضر نمیشه ۲۰ هزار تومن به ۱ بسته ماکارونی ۵۰۰ گرمی بده.
البته جا داره این توضیح رو اضافه کنم که اکثرا” این دو آرد رو یکی می دونن و بجای هم استفاده می کنن ولی از لحاظ علم تغذیه این تفاوت بین ایرمیک و سمولینا وجود داره.